19:30 22.07.2020

Правоохоронці повідомили про підозру луцькому терористу

2 хв читати

Правоохоронці повідомили про підозру Максиму Кривошу, який 21 липня захопив у Луцьку в автобусі 13 заручників і утримував їх понад 12 годин, повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України.

"Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що групу процесуальних керівників у провадженні очолює прокурор Волинської області.

Кривошу повідомлено про підозру у вчиненні терористичного акту, захопленні та триманні осіб як заручників з погрозою знищення людей, посяганні на життя працівника правоохоронного органу, а також у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України).

Як повідомлялося, вранці 21 липня в центрі Луцька чоловік, який назвався "Максимом Плохим", захопив рейсовий автобус приміського сполучення, при собі мав вибухівку і зброю. У автобусі перебували 13 людей.

Поліція встановила особу правопорушника - Максим Кривош (1975 р. н.), офіційно проживає у Дубні (Рівненська область), там перебуває його сім'я. Уродженець с. Гай, Оренбурзької області Російської Федерації. Раніше двічі судимий і відбув покарання у вигляді позбавлення волі сукупним терміном майже десять років у виправних закладах за скоєння низки тяжких злочинів.

У мережі інтернет розміщено книгу автора "Максима Плохого", що описує перебування автора в місцях позбавлення волі та його погляди на життя.

Увечері всіх заручників - 13 осіб було звільнено, терориста затримано. Також у Харкові було затримано його ймовірного спільника. Цьому передувала розмова з Кривошем президента України Володимира Зеленського, розміщення у соцмережах відеозвернення глави держави про необхідність перегляду документального фільму (цього вимагав зловмисник). Одразу після звільнення заручників відеозвернення було видалено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА