19:44 22.07.2020

У Дніпрі виявили ймовірне поховання археолога Олександра Поля

2 хв читати
У Дніпрі виявили ймовірне поховання археолога Олександра Поля

У м.Дніпро тривають археологічні розкопки біля колишньої Лазаревської церкви, в межах території якої знайшли склеп із похованими чоловіком і жінкою, які ймовірно можуть бути останками археолога Александар Поля і його дружини, повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

Згідно з інформацією на сайті міськради, фахівці припускають, що є висока частка ймовірності, що знайдені останки належать почесному громадянину Дніпра Олександру Полю і його дружині.

Так, за історичними даними, Поль був похований у межах території Лазаревської церкви, а через 26 років біля нього поховали дружину.

"Тому шукали парні могили. Спочатку знайшли двох священиків, потім ще двох у церкві. І далі вже перед входом до церкви був знайдений склеп чоловіка і жінки. Саме в цій частині і ховали громадських діячів. Одразу стало зрозуміло, що ці могили свого часу були пограбованими. Одночасно знайдені кістяки за зовнішніми характеристиками збігаються з біологічними роками смерті Поля і його дружини. Точно встановити, чи належать останки Олександру Полю, повинні антропологи і інші фахівці. Тільки після детального аналізу і висновків фахівців можна буде остаточно стверджувати, що знайдено могилу почесного громадянина міста", - розповів директор КП "Етнографічні парки Дніпра" Дмитро Каюк.

Зі свого боку старший науковий співробітник Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара Володимир Шалобудов зазначив, що за наявними слідами видно, що це були не священнослужителі, оскільки в могилі чоловіка залишилися рештки від мундира.

"Чоловічий череп і інші залишки скелета досить добре збереглися, що допоможе в проведенні необхідних експертиз, щоб точно встановити, чи це Олександр Поль", - додав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 13 ракетних та 56 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 11 районах скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА