20:36 22.07.2020

Авіакомпанії просять ЄС та США ввести єдині програми тестування на COVID-19

1 хв читати
Авіакомпанії просять ЄС та США ввести єдині програми тестування на COVID-19

Кілька авіакомпаній звернулися до керівництва Європейського союзу і США з проханням ввести єдині програми тестування на коронавірусну інфекцію COVID-19.

Такі заходи допомогли б відновити авіасполучення між континентами, йдеться в листі на ім'я віце-президента США Майка Пенса і комісара ЄС з питань внутрішніх справ Ілви Йохансон, повідомляє Deutsche Welle.

"Ми усвідомлюємо, що тестування призведе до низки складнощів", - наголошується в листі, підписаному главами таких авіакомпаній, як Deutsche Lufthansa, American Airlines, United Airlines, а також International Airlines Group.

Як заявив представник Lufthansa, на прикладі аеропорту у Франкфурті-на-Майні видно, як може функціонувати подібна перевірка. Тестування за методикою полімеразної ланцюгової реакції (PCR) тут проводиться як експеримент вже понад місяць. На території аеропорту розташована лабораторія, процес взяття тесту триває три-чотири хвилини. Вартість простого тесту складає 59 євро, його результати готові через 6-8 годин. За експрес-аналіз доведеться заплатити 139 євро, але він буде готовий через три години. Результати направляються пасажиру, який пройшов тест, через мобільний додаток.

Пандемія коронавірусу викликала падіння кількості трансатлантичних перельотів. Рада Євросоюзу 16 липня оголосила, що безперешкодний в'їзд в ЄС буде відкритий для жителів 12 держав: Алжиру, Австралії, Канади, Грузії, Японії, Марокко, Нової Зеландії, Руанди, Південної Кореї, Таїланду, Тунісу і Уругваю. В'їзд з США в Європу поки залишається під забороною.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА