20:52 22.07.2020

Поліція затримала харків'янина, який повідомив про "захоплення" заручниці в Харкові

2 хв читати
Поліція затримала харків'янина, який повідомив про "захоплення" заручниці в Харкові

Поліція затримала чоловіка, який у середу вдень подзвонив і повідомив, що він зі зброєю і вибухівкою нібито захопив будинок із заручницею на вул.Бондаренківська в Харкові.

"Під час виїзду за вказаною громадянином адресою, інформація (про захоплення заручниці - ІФ) не знайшла свого підтвердження. Нині 50-річний харків'янин затриманий у порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України і доставлений в Київський відділ поліції, з ним проводяться слідчі дії" , - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Правоохоронці встановили, що будинок за адресою, зазначеною чоловіком, належить 41-річній жінці. Вона була вдома, коли приїхали співробітники поліції. Наразі її життю і здоров'ю нічого не загрожує, медичної допомоги вона не потребує. Правоохоронці оглянули будинок, але вибухівки або зброї не знайшли.

Поліція встановила, що про "захоплення" повідомив 50-річний чоловік, у якого, за попередніми даними, конфлікт із господинею будинку. Чоловіка затримали у нього вдома на вул.Сонячна.

Наразі затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 6 років.

Як повідомлялося, інформацію про те, що захоплення заручників сталося в Харкові, в середу вдень повідомили місцеві паблік у соцмережах. "На Бондаренківській, 22 якийсь неадекват зі зброєю захопив будівлю і нібито взяв людей у заручники", - йдеться в одному з повідомлень.

Пізніше вони спростували свою інформацію, повідомивши, що ні зброї, ні заручників на місці в дійсності немає.

У відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області підтвердили, що інформація про захоплення заручників не відповідає дійсності.

"За словами начальника Київського відділу поліції Сергія Пономарьова, який перебуває за адресою, зазначеною в повідомленні, інформація не відповідає дійсності", - повідомили у відділі комунікацій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА