07:10 23.07.2020

Росіяни в ТКГ зажадали, щоб Київ скасував ухвалену ВР постанову щодо призначення місцевих виборів, українська сторона відповіла відмовою

2 хв читати
Росіяни в ТКГ зажадали, щоб Київ скасував ухвалену ВР постанову щодо призначення місцевих виборів, українська сторона відповіла відмовою

У рамках політичної групи Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) було зазначено, що повне та всеосяжне припинення вогню є базовою передумовою для політичного врегулювання.

"Адже вибори на тимчасово окупованих територіях України можливі виключно за таких умов: після всеосяжної деескалації; після виведення іноземних військових підрозділів і техніки, роззброєння незаконних збройних формувань; відновлення контролю з боку уряду України над українсько-російським кордоном; вибори мають відбуватися виключно згідно із законодавством України; вибори мають відбуватися з дотриманням Копенгагенських стандартів ОБСЄ", - йдеться в повідомленні Офісу президента України за підсумками засідання ТКГ у форматі відеоконференції в середу.

Про відсутність прогресу в роботі політичної групи повідомив і залучений українською стороною до роботи ТКГ як представник ОРДО журналіст Денис Казанський.

"Що стосується політичної підгрупи, до якої я входжу, то там звична безвихідь, без змін. Російські представники від ОРДЛО знову влаштували істерику - цього разу через постанову Верховної Ради №3809 "Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер уранці.

Він розповів, що в цій постанові російських представників обурила фраза про те, що вибори на окупованих територіях можуть проводитися лише після "виведення усіх незаконних збройних формувань, керованих, контрольованих і фінансованих Російською Федерацією, російських окупаційних військ, їхньої військової техніки з території України".

"Росіяни зажадали, щоб українська сторона цю постанову скасувала, але були, звісно, ввічливо послані за відомою адресою", - підсумував Казанський.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА