07:24 23.07.2020

Розслідування щодо двох колишніх "беркутівців" завершено, ще одному - повідомлено про підозру

1 хв читати
Розслідування щодо двох колишніх "беркутівців" завершено, ще одному - повідомлено про підозру

Прокурорами Офісу Генерального прокурора, слідчими Державного бюро розслідувань завершено досудове розслідування щодо двох колишніх міліціонерів полку міліції особливого призначення "Беркут", підпорядкованого ГУ МВС України в місті Києві, повідомляє прес-служба Офісу президента України.

"Слідством встановлено, що 30 листопада 2013 "беркутівці" перевищили свої службові повноваження та затримали учасника мирного зібрання на Майдані Незалежності. Під час затримання екс-правоохоронці застосували до потерпілого фізичну силу, чим незаконно перешкодили організації і проведенню зборів. Надалі міліціонери склали рапорти про затримання потерпілого, в які внесли завідомо неправдиві відомості", - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті Офісу генпрокурора в середу ввечері.

Ще одному колишньому міліціонеру пред'явлено підозру в перешкоджанні проведенню зборів і мітингів, скоєному групою осіб і службовій підробці (ч. 1 ст. 28, ст. 340, ч. 1 ст. 366 КК України).

"За даними слідства, 30 листопада 2013 колишній правоохоронець перешкоджав проведенню зборів на Майдані Незалежності в м. Києві і для штучного створення доказів нібито вчинення цього дня постраждалим адміністративних правопорушень, склав завідомо неправдиві офіційні документи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА