08:08 23.07.2020

Трамп не виключив, що закриє ще китайські дипустанови

2 хв читати

Президент США Дональд Трамп заявив, що може не обмежитися закриттям китайського консульства в Х'юстоні.

"Чи можемо ми закрити ще китайські дипмісії? Звичайно, це цілком можливо", - сказав він на брифінгу в Білому домі.

У середу повідомлялося, що влада США розпорядилися закрити консульство Китаю в Х'юстоні (штат Техас). Пекін пригрозив відповісти на ці дії американської сторони.

Днем раніше міністерство юстиції США пред'явило звинувачення в крадіжці комерційних секретів і шахрайства двом громадянам КНР, які, за версією слідства, намагалися отримати доступ до комп'ютерних мереж американських компаній, що працюють над вакциною від коронавірусу.

Згідно з оприлюдненим у вівторок висновком федеральних прокурорів США, хакери, які викрали загалом конфіденційні відомості на суму в сотні мільйонів доларів, добували, зокрема, інформацію, яка могла б представляти цінність для уряду КНР.

Відносини між США і Китаєм в 2020 році значно погіршились через цілу низку розбіжностей. Минулого тижня генпрокурор США Вільям Барр виступив з твердженням, що Пекін веде "економічний бліцкриг" з метою змінити США як провідну державу планети і насадити свою політичну ідеологію в усьому світі.

Тим часом, президент США Дональд Трамп раніше в липні повідомив, що підписав закон "Про автономію Гонконгу", який передбачає санкції проти китайських офіційних осіб, "які обмежили свободи" цього автономного району КНР.

Зі свого боку Пекін до цього оголосив про заходи щодо трьох американських законодавців і посла США з релігійних свобод у відповідь на введення Вашингтоном санкцій проти китайських чиновників з Синьцзян-Уйгурського автономного району. За даними китайського МЗС, санкції будуть застосовані до сенаторів Марко Рубіо, Теда Круза, і конгресмена Кріса Сміта, а також до посла США з релігійних свобод Сема Браунбека.

Однак у Пекіні заявляли, що Китай буде дотримуватися умов укладеної в січні першої фази торговельної угоди з США, хоча і дасть відповідь на тиск з боку Вашингтона.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА