17:07 23.07.2020

ОБСЄ має приділити значно більше уваги діям Росії, що руйнують основи європейської безпеки - глава Міноборони України

2 хв читати

Росія руйнує основи європейської безпеки і створює загрозу миру та стабільності на континенті, цим викликам має бути приділено значно більшу увагу ОБСЄ, зокрема, важливе значення має посилений моніторинг ситуації з боку СММ ОБСЄ, заявив міністр оборони України Андрій Таран.

"Російська агресія проти України залишається головною проблемою нашої національної та регіональної безпеки. На сході України наші оборонні сили продовжують нести бойові втрати, страждає цивільне населення і продовжується занепад економіки регіону", - сказав Таран під час підсумкового онлайн-засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ під головуванням України, повідомляє українське оборонне відомство у четвер.

За його словами, в період українського головування в ОБСЄ у центрі уваги Форуму перебували військово-політичні аспекти конфлікту між Росією та Україною.

Міністр оборони України зазначив, що ситуація з безпекою на сході країни, поблизу українських кордонів та в Азово-Чорноморському регіоні характеризується безпрецедентною мілітаризацією, окупацією суверенних територій України та Грузії, перешкоджанням свободи судноплавства з боку Росії.

Таран висловив переконання, що єдиним способом зупинити деструктивні та дестабілізуючі дії Російської Федерації є відновлення повного контролю українського уряду над усією ділянкою міжнародно-визнаного кордону на сході України. Він також наголосив на необхідності ширшої залученості ОБСЄ до вирішення проблеми окупації Росією українського Криму.

"Санкції, пов’язані з Кримом, мають діяти допоки Росія не поверне Україні повний контроль над півостровом", - наголосив міністр.

Він закликав учасників Форуму до відвертої дискусії з метою пошуку твердої та згуртованої відповіді на загрозу фундаментальним принципам організації, без яких неможливо відновити мир і безпеку в Європі.

"Підступне вбивство українського військового медика на Донбасі 13 липня є ще одним прикрим свідченням того, наскільки важливо докладати максимальних зусиль задля запобігання подальшій ескалації конфлікту та забезпечення дотримання норм міжнародного гуманітарного права", - додав Таран.

Глава Міноборони також від української сторони подякував ОБСЄ за її внесок і сталі зусилля задля повернення миру в Україну і наголосив, що головування України у Форумі вперше за понад 20 років стало для нашої держави безцінним досвідом і честю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА