19:22 23.07.2020

Правоохоронці Києва проводять слідчі дії в рамках розслідування смерті керівника "Будинку милосердя", він пролежав мертвим не менше 5 діб

2 хв читати
Правоохоронці Києва проводять слідчі дії в рамках розслідування смерті керівника "Будинку милосердя", він пролежав мертвим не менше 5 діб

У Києві правоохоронці проводять слідчі дії в рамках розслідування смерті керівника "Будинку милосердя", про зникнення якого стало відомо 19 липня, зовнішніх ознак насильницької смерті не виявлено.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, про зникнення 39-річного чоловіка 19 липня повідомила його дружина. За її словами, той 16 липня виїхав на машині в місто Дніпро і відтоді на зв'язок не виходив.

У рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, поліцейські почали встановлювати місцеперебування зниклого. Так, 21 липня його тіло в орендованій квартирі в Дніпровському районі столиці виявили правоохоронці.

"На місці події правоохоронці провели першочергові слідчі: оглянули приміщення, тіло чоловіка, поспілкувалися зі свідками. Встановлено, що цю квартиру померлий орендував 15 липня. Власник попередив, що днями прийде майстер, щоб встановити кондиціонер. Однак потім орендар на зв'язок не виходив і двері не відчиняв. Після цього власник намагався потрапити в квартиру, однак з внутрішньої сторони дверей були вставлені ключі", - йдеться в повідомленні поліції на сторінці в Фейсбуці.

Потім судово-медичний експерт оглянув тіло померлого, зовнішніх ознак насильницької смерті не виявлено. При огляді квартири правоохоронці, крім документів та особистих речей померлого, вилучили 11 таблеток білого кольору, а на столі виявили записку. Всі речові докази направлені на проведення експертиз.

"Оглянувши квартиру, поліцейські встановили, що обстановка всередині не була порушена, двері без пошкоджень. До того ж, власник перевірив своє майно і повідомив, що з квартири нічого не зникло. Також завдяки проведеним заходам правоохоронці знайшли свідка, з яким спілкувався загиблий перед смертю . Свідок надав важливі свідчення для слідства", - додали правоохоронці.

Крім того, поліція наголосила, що плями на меблях, про які раніше писали в ЗМІ, з'явилися в результаті природного процесу розкладання людського тіла, оскільки чоловік пролежав мертвим у приміщенні не менше 5 діб при температурі близько 25 градусів за Цельсієм.

"Перед тим, як дозволити власнику зайти в квартиру, експерти відібрали необхідні біологічні матеріали для проведення експертних досліджень. Для встановлення остаточної причини смерті чоловіка призначено низку необхідних експертиз", - йдеться в повідомленні.

За інформацією ЗМІ, в квартирі в Києві знайшли мертвим керівника ГО "Будинок милосердя" Олексія Кучапіна.

ГО "Будинок милосердя" опікується допомогою бездомним та інвалідам.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА