20:12 23.07.2020

Оголошене з 27 липня перемир'я покаже політичну волю сторін до встановлення миру на Донбасі

1 хв читати
Оголошене з 27 липня перемир'я покаже політичну волю сторін до встановлення миру на Донбасі

В України є політична воля до припинення вогню на сході країни, і перемир'я, про яке раніше домовилася Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ), надає можливість продемонструвати таку волю, заявив міністр оборони України Андрій Таран.

"Цей документ, узгоджений вчора, якраз і дає можливість всім показати свою політичну волю. У нас в Україні така політична воля справді є. Сподіваюся, що інша сторона також зможе показати наявність політичної волі", - сказав Таран журналістам на спільному з президентами України та Швейцарії брифінгу в Луганській області у четвер.

"Україна має політичну волю, насамперед у президента така воля є. Подивимося, чим нам відповість інша сторона", - додав глава оборонного відомства.

Водночас він наголосив, що "ми не збираємося чекати, доки нас вбиватимуть". "Є ст. 51 Статуту ООН, яка дає право захищатися. Але йдеться наразі про реальну можливість зупинити вогонь з обох боків", - сказав Таран.

Як повідомлялося, напередодні Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на сході України досягла угоди про те, що з 00:01 27 липня 2020 року має дотримуватися режим повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА