08:20 24.07.2020

Сенат США схвалив проект оборонного бюджету на наступний фінансовий рік

2 хв читати
Сенат США схвалив проект оборонного бюджету на наступний фінансовий рік

Проект оборонного бюджету США на наступний фінансовий рік прийнятий в четвер у Сенаті, "за" висловилися 86 сенаторів, "проти" - 14.

Напередодні палата представників Конгресу США ухвалила цей проект, який, зокрема, передбачає посилення санкцій стосовно газопроводів "Північний потік 2" і "Турецький потік", повідомляють місцеві ЗМІ.

У Палаті представників законопроект був схвалений 295 голосами "за", 125 конгресменів виступили "проти".

Проект оборонного бюджету на суму $ 740,5 млрд, запропонований Палатою представників, охоплює низку аспектів: від створення фонду в $ 3,6 млрд для протидії Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні до виділення $ 1 млрд на допомогу Пентагону в забезпеченні готовності до пандемії в умовах коронавірусної кризи.

Що стосується газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік", то в новому проекті пропонується посилити вже існуючі санкції. Зокрема, проект передбачає санкції за "сприяння продажу, оренді або надання "трубоукладальних суден для будівництва газопроводів, "надання страхування і перестрахування", а також послуг або приміщень для "технічної модернізації" суден, пов'язаних із будівництвом газопроводу.

Також, проект передбачає виділення майже $ 3,8 млрд на програму "Європейська ініціатива стримування".

Законопроект містить у собі положення, спрямовані на те, щоб заборонити президенту США Дональду Трампу скорочувати чисельність американських військових у Німеччині і Афганістані, а також обмежують використання коштів з військового бюджету на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Палата представників і Сенат повинні узгодити свої версії законопроекту, перш ніж відправити його на підпис президенту Дональду Трампу.

Раніше американський лідер погрожував накласти вето на проект.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА