10:55 24.07.2020

Світовий банк закликає владу України забезпечити неупереджене й оперативне розслідування підпалу будинку Шабуніна

2 хв читати
Світовий банк закликає владу України забезпечити неупереджене й оперативне розслідування підпалу будинку Шабуніна

Світовий банк в Україні висловлює глибоке занепокоєння у зв'язку з пожежею в будинку голови громадської організації Центр протидії корупції Віталія Шабуніна та закликає владу України забезпечити неупереджене й оперативне розслідування.

"Світовий банк приєднується до ЄС, Великої Британії та інших міжнародних партнерів, висловлюючи глибоке занепокоєння пожежею в будинку антикорупційного активіста Віталія Шабуніна та загрозою для його родини. Ми закликаємо українські органи влади забезпечити неупереджене й оперативне розслідування, щоб винних було притягнуто до відповідальності", - йдеться в заяві СБ в Україні, оприлюдненій на сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю вранці.

У Світовому банку наголошують, що громадянське суспільство відіграє ключову роль у боротьбі проти безкарності корупціонерів і має бути в змозі виконувати свою місію вільно від залякування і насильства.

Як повідомлялося, 23 липня Віталій Шабунін повідомив про умисний підпал його будинку. "На фото мій підпалений сьогодні вночі дім. Ніхто не постраждав: нас з дітьми не було, а батьки встигли вибігти. Дякувати Богу сусідка почула вибух і побачила, як спалахнув вхід", - написав Шабунін на своїй офіційній сторінці в соцмережі Facebook у четвер уранці.

Активіст зазначив, що декілька тижнів тому газова служба перевірила лічильник й усі з'єднання.

У свою чергу в Головному управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Києві повідомили, що внаслідок пожежі в приватному будинку за адресою, яка збігається із зазначеною Шабуніним у своєму повідомленні, згоріло і розібрано 70 кв. м конструкцій даху.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА