13:30 24.07.2020

Розшифровка бортових самописців збитого в Ірані авіалайнера "МАУ" підтвердила факт незаконного втручання в літак

1 хв читати
Розшифровка бортових самописців збитого в Ірані авіалайнера "МАУ" підтвердила факт незаконного втручання в літак

Розшифровка бортових самописців збитого в Ірані українського авіалайнера "Міжнародних авіаліній України" (МАУ) підтвердила факт незаконного втручання в літак, заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

"Вдячний всім партнерам, які допомогли наблизити цей момент. Чорні ящики (рейсу - ІФ) PS752 було успішно зчитано та розшифровано. Розшифровка підтвердила факт незаконного втручання в літак. Ми чекаємо іранську сторону на перший раунд переговорів наступного тижня", - написав він на сторінці у Twitter у п'ятницю.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані одразу після зльоту рано-вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН та Великої Британії. Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили Boeing.

Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА