15:51 24.07.2020

У Харкові суд взяв під варту ймовірного спільника "луцького терориста"

3 хв читати
У Харкові суд взяв під варту ймовірного спільника "луцького терориста"

Орджонікідзевський райсуд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Дмитру Михайленку, який може бути спільником Максима Кривоша, який захопив 21 липня автобус із заручниками у Луцьку.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", водночас слідчий суддя Віктор Черняк встановив можливість внесення застави у сумі 175 тис. 760 грн.

Запобіжний захід діє до 18 вересня. На рішення слідчого судді може бути подано апеляцію.

Відповідаючи на запитання журналістів після оголошення ухвали, Михайленко заявив, що має намір внести заставу.

Як повідомлялося, слідчий Дмитро Дорошенко просив суд визначити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

За даними слідства, Михайленко відправляв посилку Кривошу за декілька днів до того, як той захопив заручників, а граната, вилучена у Кривоша була аналогічна до тієї, яку вилучили під час обшуку у Михайленка.

"Встановлено, що Михайленко 17.07.2020 року о 9:39 через відділення "Нової пошти" №38 у Харкові, відправив посилку до Луцька, а саме приватній особі Кривошу Максиму Степановичу... Під час затримання Кривоша, у нього було виявлено ручну гранату наступальної дії РГД-5, аналогічну до тих гранат, які були вилучені під час обшуку громадянина Михайленка", - сказав Дорошенко.

Адвокат Андрій Костяний, у свою чергу, стверджує, що в посилці, відправленій його підзахисним, були три старовинні колекційні монети, а не зброя. Михайленко заперечує, що незаконно продавав зброю та боєприпаси, але визнає себе винним в незаконному зберіганні. Він також заявив, що не є спільником "луцького терориста". Підозрюваний та його адвокат просили обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Як повідомлялося, Михайленка затримали в ніч проти 22 липня. У нього вдома знайшли зброю та боєприпаси (три пістолети, шість гранат, 67 патронів калібру 7,62, 33 патрони калібру 7,65, 122 патрони калібру 12/70, рушницю Cobalt). Частина з них була зареєстрована, частина - ні. Михайленку оголошено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) КК України.

Раніше, вранці 21 липня в центрі Луцька чоловік, який назвався "Максимом Плохим", захопив рейсовий автобус приміського сполучення, при собі мав вибухівку і зброю. У автобусі перебували 13 людей.

Поліція встановила особу правопорушника - Максим Кривош (1975 р. н.), офіційно проживає у Дубні (Рівненська область), там перебуває його сім'я. Уродженець с. Гай, Оренбурзької області Російської Федерації. Раніше двічі судимий і відбув покарання у вигляді позбавлення волі сукупним терміном майже десять років у виправних закладах за скоєння низки тяжких злочинів.

У мережі інтернет розміщено книгу автора "Максима Плохого", що описує перебування автора в місцях позбавлення волі та його погляди на життя.

Увечері всіх заручників - 13 осіб було звільнено, терориста затримано. Також у Харкові було затримано його ймовірного спільника. Цьому передувала розмова з Кривошем президента України Володимира Зеленського, розміщення у соцмережах відеозвернення глави держави про необхідність перегляду документального фільму (цього вимагав зловмисник). Одразу після звільнення заручників відеозвернення було видалено.

22 липня правоохоронці повідомили Кривошу про підозру у вчиненні терористичного акту, захопленні і триманні осіб як заручників із погрозою знищення людей, зазіханні на життя співробітника правоохоронного органу, а також у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України).

23 липня міськрайонний суд Луцька обрав Кривошу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 18 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА