12:23 25.07.2020

Австрія з 27 липня обмежує в'їзд на територію країни для громадян України

2 хв читати
Австрія з 27 липня обмежує в'їзд на територію країни для громадян України

Австрія з понеділка, 27 липня, обмежує в'їзд на свою територію для жителів 32 країн, зокрема для громадян України, через ситуацію з поширенням коронавірусу, повідомив посол України в Австрії Олександр Щерба.

"На жаль, з 27 липня Австрія обмежує в'їзд на свою територію для громадян 32 країн, де ситуація з пандемією не покращується. Україна у цьому списку. Оскільки авіасполучення і не було, це погана новина насамперед для тих, хто в'їжджає в Австрію машиною. Відтепер цей канал працює тільки на транзит", - зазначив посол на сторінці у Facebook у суботу вранці.

Він також додав, що українці, які в'їжджають з іншої країни шенгенського простору і які не були останні 14 днів в Україні та інших країнах ризику, мають пред'явити ПЛР-тест і піти на 10-денний карантин (із підтвердженням місця його проведення).

У свою чергу громадяни України, які мають дозвіл на проживання в Австрії, мають пред'явити негативний тест, не давніший за 72 години.

"Те саме стосується сезонних робітників, медичного персоналу, дипломатів або якщо на громадянина чи громадянку України чекає в Австрії чоловік або дружина, чи якщо вони прямують в Австрію на весілля або похорон. У такому разі ПЛР-тест обов'язковий, але в'їжджати можна", - написав Щерба.

Також серед країн, що потрапили до "червоного" списку: США, Швеція, Росія, Болгарія, Румунія, Молдова, Білорусь та інші.

Посол пізніше додав, що точної інформації про спецрейс ще немає. Відповідати на всі запитання доручено консулу Мирославі Зінкевич.

Як повідомлялося, в Україні знову різко зросла кількість нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 - за минулу добу станом на ранок суботи зафіксовано 1106 нових інфікованих, 19 людей із числа раніше захворілих померли, 611 одужали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА