15:22 25.07.2020

В Україні кількість об'єктів інфраструктури не скоротиться до кількості районів

2 хв читати
В Україні кількість об'єктів інфраструктури не скоротиться до кількості районів

З укрупненням районів кількість об'єктів інфраструктури у вигляді шкіл і лікарень не скоротиться до кількості районів, заявив перший заступник голови фракції та голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Лікарні окремо, райони окремо. Кількість лікарень, шкіл, спортивно-юнацьких шкіл, будинків ветеранів та іншої інфраструктури не скоротиться до кількості районів. Є механізм міжмуніципальної співпраці, міжрайонної співпраці - ми зараз над ним працюємо, і точно держава зберігатиме більшість інфраструктури", - сказав Корнієнко в суботу на брифінгу під час партійного тренінгу "Слуги народу" в КВЦ "Парковий".

За його словами, надання послуг залишиться на рівні громад, більше того, буде створено мобільні центри для надання адміністративних послуг у селах і селищах.

"Для людей це не повинно вплинути на якість їхнього життя, тому що ті послуги, які надають людям, мають надаватися в громаді на низовому рівні. Зараз ми працюємо над тим, щоб у кожній громаді був Центр надання адміністративних послуг, є проект щодо мобільних ЦНАП - це такі спеціальні машини, які їздитимуть по громадах і надаватимуть послуги прямо в селах і селищах, щоб людям не потрібно було навіть до центру громади їхати", - сказав голова партії.

Він вбачає одним із ключових завдань на місцевому рівні реалізацію другої черги медичної реформи.

"Що стосується шкіл і лікарень: цей процес йде паралельно, і він розпочався давно. Сказати, що зараз ми укрупнили райони, і все закрилося - це неправильно, тому що все закрили ще до нас. Наше завдання зараз, по-перше, - правильно реалізувати другу чергу медичної реформи, зараз ми її призупинили, треба дочекатися від МОЗ, як вони це бачать, і далі рухатися в цьому питанні", - додав нардеп.

Як зазначає Корнієнко, передбачено механізми того, як фінансувати ті об'єкти інфраструктури, які не може забезпечити громада самостійно.

"Що стосується опорних шкіл, то ця реформа йде на фінальних етапах. Наша позиція - кожен випадок треба розглядати окремо. Цим має займатися місцева державна влада – ОДА і РДА – і лише в повному контакті з жителями та облрадами. І якщо певна громада говорить про неприпустимість закриття школи, то треба шукати можливості або на рівні міжмуніципальної співпраці, коли кілька громад можуть утримувати школу, яку не може утримувати одна", - додав перший заступник голови фракції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА