20:05 25.07.2020

П'ять кораблів НАТО зайшли в одеський порт

1 хв читати
П'ять кораблів НАТО зайшли в одеський порт

У суботу п'ять кораблів НАТО, які беруть участь у навчаннях "Сі Бриз-2020" на чолі з флагманом групи SNMG2 зайшли в одеський порт, повідомляє місцевий портал "Думська".

Першими, близько 7 години, ошвартувалися у військово-морській базі "Південь", що в Практичній гавані, корвети - румунський "контр-адмірал Себастіан" (борт 264) і болгарський "Бадьорий" (борт 14). До 9.00 в порт почали прибувати основні ударні сили "Сі Бризу" - фрегати: іспанський (флагман SNMG2) F101 "Альваро де Базан", турецький F243 "Їлдирим" і румунський F222 "Регіна Марія".

Всі кораблі вже не раз гостювали в Одесі, крім іспанського, який уперше в Чорному морі і в Одесі, повідомляє "Думська". Екіпаж іспанського флагмана на цих навчаннях відзначився - льотчики зуміли провести успішну рятувальну операцію з доставки травмованого американського моряка з есмінця "Портер" DDG78 на Шкільний аеродром Одеси.

Alvaro de Bazan оснащений аналогом американської бойової інформаційно-керуючої системи "Іджіс". Основна ударна зброя корабля - протикорабельні ракети "Гарпун". Крім того, у нього є 48 шахт вертикального пуску Мк.41 для різних ракет, торпедні установки й артилерійське озброєння. "Базан" несе один протичовновий вертоліт SH-60 "СіХоук".

Кораблі залишатимуться в Одесі до 28 липня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА