16:28 26.07.2020

Хомчак закликає не піддаватися на керовані провокації та гібридні прояви паніки: ЗСУ завжди будуть вірні присязі українському народу

2 хв читати
Хомчак закликає не піддаватися на керовані провокації та гібридні прояви паніки: ЗСУ завжди будуть вірні присязі українському народу

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак заявляє, що задоволений перебігом підготовки до повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі, а також закликає не піддаватися на інформаційні провокації та гібридні прояви паніки.

"Другий день поспіль працюю в районі проведення Операції об’єднаних сил і задоволений перебігом підготовки до повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування", - йдеться у заяві Хомчака, розміщеній в неділю на сторінці Генштабу ЗСУ в соцмережі Facebook.

Головнокомандувач ЗСУ ще раз наголосив, що заходи повного та всеосяжного припинення вогню не позбавляють військовослужбовців, у разі порушення домовленостей противником, діяти відповідно до норм міжнародного права та національного законодавства України у разі не лише наступальних, а й провокативних дій, проведення диверсійно-розвідувальних операцій та створення загрози життю і здоров’ю військовослужбовців, цивільного населення, пошкодження або знищення інфраструктури.

У цьому контексті Хомчак нагадав, що Збройні сили України готові дати належну відсіч противнику в разі порушення домовленостей, для чого створено відповідні додаткові резерви.

"Закликаю не піддаватися керованим провокаціям, гібридним проявам паніки, зберігати спокій та об’єднуватися довкола свого війська та своїх захисників. Збройні сили України завжди будуть віддані присязі українському народові і, сподіваюсь, що ця наймасштабніша фундаментальна спроба забезпечити глобальне перемир’я дасть можливість нашим політикам та дипломатам, зміцнюючи обороноздатність держави, рухатися далі задля досягнення довгоочікуваного миру", - йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА