18:15 26.07.2020

Режим припинення вогню на Донбасі буде реалізований тільки за умови дотримання принципів угоди, зафіксованих за участю ОБСЄ - Міноборони України

1 хв читати
Режим припинення вогню на Донбасі буде реалізований тільки за умови дотримання принципів угоди, зафіксованих за участю ОБСЄ - Міноборони України

У Міністерстві оборони України наголошують, що повний і всеосяжний режим припинення вогню на Донбасі буде реалізований тільки за умови дотримання принципів угоди, які зафіксовані за участю представників ОБСЄ.

"Збройні сили України будуть дотримуватися досягнутих політичних домовленостей, і будуть діяти відповідно до міжнародних миротворчих практик", - йдеться в заяві, оприлюдненій прес-службою Міноборони в неділю.

Водночас, в українському оборонному відомстві звертають увагу на те, що заходи повного і всеосяжного припинення вогню не позбавляють військовослужбовців, в разі порушення домовленостей противником, права діяти відповідно до норм міжнародного права і національного законодавства України в разі не тільки наступальних, але і провокаційних дій, проведення диверсійно-розвідувальних операцій і створення загрози життю та здоров'ю військовослужбовців, цивільного населення, пошкодження або знищення інфраструктури.

При цьому, нагадують в Міноборони, ЗСУ готові дати належну відсіч противнику в разі порушення домовленостей, для чого Генеральним штабом створені відповідні додаткові резерви.

"В ефективній реалізації домовленостей, які почнуть діяти з 27 липня зацікавлені всі, хто бажає миру і територіальної цілісності нашої країни. Українські воїни є і будуть на передовій, де кується наша спільна перемога. Вони докладуть усіх зусиль для реалізації мирних планів політичного керівництва України", - наголосили в Міноборони країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА