06:59 27.07.2020

На Донбасі почався повний і всеосяжний режим припинення вогню, за добу неділі російські найманці 13 разів обстріляли українські позиції, один військовослужбовець поранений

3 хв читати
На Донбасі почався повний і всеосяжний режим припинення вогню, за добу неділі російські найманці 13 разів обстріляли українські позиції, один військовослужбовець поранений

На Донбасі почався повний і всеосяжний режим припинення вогню, за добу неділі, 26 липня, російські найманці 13 разів відкривали вогонь по українських позиціях, один військовослужбовець отримав поранення, біля Михайлівки противник здійснив провокацію з використанням заборонених протипіхотних мін, повідомили в прес -центрі штабу ООС.

За інформацією штабу, оприлюдненій на сторінці в Фейсбук у ніч на понеділок, заходи повного і всеосяжного припинення вогню не позбавляють українських воїнів діяти відповідно до норм міжнародного гуманітарного права та національного законодавства України. Наголошується, що підрозділи зі складу ООС готові дати належну відсіч противнику в разі порушення домовленостей.

"Варто зазначити, що в ООС працює кол -центр, і будь-який з військовослужбовців у яких "нібито вилучають штатне озброєння" можуть звертатися за номером телефону, який є в кожній військовій частині", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за добу 26 липня російські найманці на Донбасі 13 разів порушили режим припинення вогню. Протягом доби противник неодноразово здійснював як провокаційні, так і прицільні обстріли.

Зокрема у Водяного, Південного, Широкиного, Пищевика, Пісків, Опитного і Лебединського. Зафіксовано застосування мінометів калібру 120-мм і 82-мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП, БПЛА та стрілецького озброєння.

Недалеко від Щастя противник застосував снайперську зброю, а поблизу Авдіївки було випущено три реактивних снаряди калібру 122-мм і вівся вогонь з 82-мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У штабі зазначили, що в п'яти випадках підрозділи ООС зі штатного озброєння відкривали вогонь.

"За минулу добу, в результаті обстрілу противника, один український захисник отримав поранення. Його в задовільному стані доставили до медичного закладу і надали необхідну допомогу лікарів", - йдеться в повідомленні.

Також, напередодні повного і всеосяжного режиму припинення вогню противник здійснив чергову провокацію неподалік Новомихайлівки та скоїв мінування українських позицій протипіхотними мінами ПОМ-2 за допомогою протитанкових гранатометів. "Такі міни заборонені Оттавською конвенцією і виготовляються виключно в Російській Федерації. ПОМ-2 належить до дистанційних і має період самоліквідації від 4 до 100 годин", - уточнили українські військові.

"Підступність провокації полягає в тому, що незабаром, вже під час дії перемир'я, міна може детонувати і вибух буде розцінюватися, як обстріл з боку українських позицій, або підрив українських воїнів на власних мінах. Тобто, в будь-якому випадку, як зрив повного і всеосяжного режиму припинення вогню", - додали в штабі.

Крім того, російські найманці продовжували обстрілювати не тільки позиції українських захисників, а й житлові будинки. Так, 26 липня 2020 в напрямку н.п. Яковлівка в бік н.п. Авдіївка противник застосував міномети калібру 82-мм. В результаті обстрілу одна з мін потрапила в дах дачного будинку, що призвело до руйнування будівлі і пожежі. У дворі також виявлені дві воронки, ймовірно, від попадання мін калібру 82-мм. "Жертв і поранених серед цивільного населення немає", - заявили в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА