07:38 27.07.2020

Міжнародні партнери України будуть негайно поінформовані в разі порушення ворогом домовленості про припинення вогню

2 хв читати
Міжнародні партнери України будуть негайно поінформовані в разі порушення ворогом домовленості про припинення вогню

Міжнародні партнери України будуть негайно поінформовані в разі порушення ворогом домовленості щодо режиму стійкого припинення вогню на Донбасі, яке має розпочатися з 27 липня, зазначає представник України в робочій групі з політичних питань ТКГ, глава комітету Верховної Ради з питань правової політики Андрій Костін (фракція "Слуга народу").

"Ми розуміємо, що домовленість про режим припинення вогню є військово-політичною між сторонами ТКГ (Україна, РФ, ОБСЄ як посередник). Тому юридична відповідальність за порушення режиму припинення вогню не застосовується. Разом із тим ми можемо говорити про політичну відповідальність порушника такої домовленості в формі санкцій чи інших заходів міжнародного впливу. Тому в разі порушення ворогом домовленостей негайно будуть проінформовані міжнародні партнери", - написав він на своїй сторінці в Facebook у неділю.

Костін зазначив, що резолюція Генеральної асамблеї ООН № 56/83 від 12 грудня 2001 року створює міжнародно-правову базу для дій у відповідь в порядку самооборони. "Тобто в разі порушення збройними формуваннями на території ОРДЛО України режиму тиші, ми маємо повне право на самооборону і вогонь", - зазначив він.

Депутат наголосив, що Україна хоче миру, але безпека українських громадян, зокрема військових, є пріоритетом. "За дотриманням режиму на кожній з ділянок стежать не тільки представники СММ ОБСЄ, а й українські військовослужбовці, переважно - з бойовим досвідом (серед них - учасники миротворчих операцій)", - нагадав він.

Костін також заявив, що Україна готова до миру тільки на її умовах і до виборів в ОРДЛО України тільки після деескалації, при дотриманні режиму тиші, після роззброєння військових формувань на території ОРДЛО і виведення іноземних військ з території України, а також при дотриманні Копенгагенських стандартів ОБСЄ (без бойовиків, після повернення контролю над кордоном) і тільки в українському правовому полі.

"У нас є на те політична воля президента України і його команди - припинити війну на тимчасово окупованій території України, де гинуть люди, щоб повернути туди закон і звичний життєвий уклад, відновити в повному обсязі права і соціальні гарантії нашим громадянам, які постраждали і продовжують страждати від окупації. Ми і далі будемо вести свою "війну" - але на дипломатичному фронті, за міжнародної підтримки, доти, поки не доб'ємося повної реінтеграції тимчасово окупованих територій для того, щоб люди могли повернутися до нормального життя в єдиній Україні", - зазначив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА