15:58 27.07.2020

Навчання Sea Breeze-2020 показали високий рівень сумісності й готовності до виконання спільних завдань їхніх учасників

2 хв читати
Навчання Sea Breeze-2020 показали високий рівень сумісності й готовності до виконання спільних завдань їхніх учасників

У результаті навчань Sea Breeze-2020 їх учасники здобули досвід із дистанційного планування і управління багатонаціональних сил, що продемонструвало високий рівень взаємосумісності та готовності до виконання спільних завдань, заявляє заступник командувача Військово-морських сил Збройних сил України, капітан 1-го рангу та керівник навчань від української сторони Олексій Доскато.

"На жаль, цього року світова пандемія внесла зміни в наші плани. Але ми разом здолали цей виклик. Ми змінили формат навчань, залишивши незмінною їх головну мету - підвищення безпеки в Чорноморському регіоні. Також ми здобули досвід із дистанційного планування і управління застосуванням багатонаціональних сил, що продемонструвало високий рівень нашої взаємосумісності та готовності до виконання спільних завдань", - сказав він під час телефонного брифінгу в понеділок.

Доскато додав, що учасники навчань успішно відпрацювали великий спектр завдань із тактичного маневрування, ведення протичовнової оборони, універсальної оборони кораблів на переході моря і операції з перехоплення і гарантування безпеки дій на морі та поповнення запасів. Також цього року вперше відпрацювали дистанційну інтеграцію штабів, умовне враження морської цілі ланками штурмової авіації, знищення мети ланкою морської авіації, вертольотами Мі-8.

"Загалом ми провели понад 100 корабельних бойових навчань, загальна наплаваність кораблів становить понад 1,5 тис. морських миль. Загальний наліт - більше ніж 50 годин. План навчань успішно виконано, зривів і перенесень плану не було. В навчаннях узяли участь понад 2 тис. людей особового складу, близько 23 надводних кораблів і 19 повітряних суден", - зазначив заступник командувача ВМС ЗСУ.

Він також зазначив, що українсько-американські навчання серії Sea Breeze, які проводяться з 1997 року, є важливим чинником зміцнення взаємодії та регіональної безпеки.

"Проведені нами заходи підготовки вкотре продемонстрували важливість для світової спільноти питань безпеки в Чорноморському регіоні, нашу єдність у поглядах щодо забезпечення миру та стабільності, захисту вільного судноплавства й верховенства міжнародного права", - наголосив Доскато.

За його словами, це особливо важливо сьогодні, коли ситуація в регіоні напружена, а РФ чинить агресію проти України, окупувала український Крим та ігнорує на морі всі норми міжнародного права.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА