16:11 27.07.2020

На Харківщині викрито спробу вивезти з країни старовинні ікони з натуральних перлин - СБУ

1 хв читати
На Харківщині викрито спробу вивезти з країни старовинні ікони з натуральних перлин - СБУ

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області запобігли спробі контрабанди з України культурних цінностей, серед яких старовинні ікони з натуральних перлин.

"Організатору контрабандного каналу оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення інших осіб, причетних до вчинення злочину", - написав на своїй сторінці у Facebook начальник прес-центру УСБУ у Харківській області Владислав Абдула.

За інформацією слідства, харків'янин скуповував ікони у всій Україні. Через інтернет він підшукував покупців за кордоном і нелегально переправляв цінності поштою за межі країни. Підозрюваний ховав ікони всередині комп'ютерної техніки, а поштові відправлення здійснював від імені підставних осіб.

У рамках кримінального провадження слідчі СБУ протягом липня задокументували, як підозрюваний двічі відправляв міжнародні посилки зі старовинними іконами з натуральних перлин до Сполучених Штатів Америки. Правоохоронці блокували ці відправлення і вилучили ікони.

За попередніми висновками експертів, вилучені ікони представляють культурну цінність і мають історичне значення. Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного в Харкові оперативники та слідчі спецслужби вилучили підготовлені до контрабанди старовинні ікони та докази злочинної діяльності. Наразі правоохоронці ідентифікують майже 200 ікон, знайдених під час обшуку, в частині законності їх придбання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА