16:36 27.07.2020

САП і НАБУ знову запобігли завданню багатомільйонного збитку "ОГХК"

1 хв читати
САП і НАБУ знову запобігли завданню багатомільйонного збитку "ОГХК"

Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно з Національним антикорупційним бюро України у співпраці з новим керівництвом акціонерного товариства "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" запобігли розтраті майна державного товариства на суму 52 млн грн.

"Встановлено, що 1845 тонн рутилового концетрату, який наразі перебуває в Одеському морському торговельному порту, за рішенням попереднього керівництва державного товариства мало бути безоплатно передано іноземній компанії-посередниці (Австрія). Проте з’ясувалося, що іноземна компанія має близько 600 млн гривень боргів перед "ОГХК" і передача сировини може завдати "ОГХК" мільйонних збитків", - повідомляє прес-служба САП у понеділок.

З метою недопущення завантаження і передання сировини, нове керівництво держпідприємства звернулося до САП і НАБУ, які, у свою чергу, ініціювали накладення арешту на вищезазначену сировину в межах досудового розслідування фактів можливих зловживань на держпідприємстві.

15 липня клопотання прокурорів і детективів про заборону відчуження рутилового концетрату на користь відповідної компанії нерезидента задоволено в повному обсязі й на сьогодні забезпечено його виконання.

"Зауважимо, що у травні 2020 року САП та НАБУ запобігли відчуженню ільменітової руди орієнтовною вартістю 80 млн гривень на користь цієї самої компанії-нерезидента", - додали в САП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА