21:08 27.07.2020

Під Офісом президента протестують проти нової домовленості про припинення вогню на Донбасі

2 хв читати
Під Офісом президента протестують проти нової домовленості про припинення вогню на Донбасі

Під офісом президента України в понеділок увечері проходить акція протесту проти реалізації останніх домовленостей, досягнутих у Мінську в рамках Тристоронньої контактної групи стосовно режиму припинення вогню на Донбасі.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" в понеділок, під Офісом президента зібралося кілька сотень людей. Так, учасники мітингу критикують домовленості про припинення вогню на сході України, які, на їхню думку, ставлять під загрозу життя військовослужбовців, які не мають можливості відкривати вогонь у відповідь на дії противника.

Також учасники протесту в своїх виступах нагадували про неодноразові порушення аналогічних домовленостей з боку РФ і підтримуваних ними найманців.

Крім того, учасники акції розмітили транспарант з іменами 184 загиблих військових, убитих, за їхніми словами, за час президентства Володимира Зеленського.

Учасники акції зажадали від глави держави прислухатися до позиції справжніх, на їхню думку, патріотів України: тих, хто мав безпосереднє відношення до війни на Донбасі. Крім того вони зажадали від президента відправити у відставку главу Офісу президента України Андрія Єрмака, першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Руслана Демченка, міністра оборони України Андрія Тарана і головнокомандувача Збройних сил України генерал-полковника Руслана Хомчака.

Протестувальники також наголосили, що очікують виконання своїх вимог до Дня незалежності України - 24 серпня, коли вони мають намір провести більш масштабну акцію і нагадати президенту про свої вимоги.

Як повідомлялося, напередодні Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на сході України досягла угоди про те, що з 00:01 27 липня 2020 року має дотримуватися режим повного і всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА