07:15 28.07.2020

Запуск нової партії супутників SpaceX перенесений на 1 серпня

2 хв читати
Запуск нової партії супутників SpaceX перенесений на 1 серпня

Американська компанія SpaceX перенесла на 1 серпня запуск ракети-носія Falcon 9 з черговою партією з 57 міні-супутників для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink 1 серпня, повідомив спеціалізований сайт Spaceflight Now.

Запуск, який спочатку передбачалося здійснити ще в кінці червня, кілька разів відкладався через несприятливі погодні умови на космодромі на мисі Канаверал у Флориді і необхідності додаткової технічної перевірки систем.

Чергова, восьма за рахунком, спроба старту, як очікується, буде зроблена 1 серпня в 3:21 за часом Східного узбережжя США зі стартового комплексу LC-39A на космодромі NASA на мисі Канаверал.

Крім 57 супутників Starlink, ракета Falcon 9 повинна вивести на орбіту два малих космічних апарати дистанційного зондування Землі Global-5 і 6 американської компанії BlackSky. Вони призначені для здійснення мультиспектральної зйомки Землі в оптичному діапазоні з роздільною здатністю близько одного метра.

Запуск повинен стати десятим з виведення на орбіту групи інтернет-супутників Starlink починаючи з травня минулого року.

Попередня партія з 58 супутників Starlink була запущена 13 червня. Нинішнє орбітальне угруповання SpaceX вже складається з 538 космічних апаратів. Наразі компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому - з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій, спрямована на реалізацію проекту, оцінюється в $ 10 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА