07:51 28.07.2020

Україна буде оповіщати ОБСЄ про випадки порушення перемир'я на Донбасі

1 хв читати
Україна буде оповіщати ОБСЄ про випадки порушення перемир'я на Донбасі

Україна буде оповіщати СММ ОБСЄ і міжнародних партнерів про всі випадки відкриття вогню з боку бойовиків на Донбасі. Одночасно, є надія дотримання перемир'я, заявив представник України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі, глава комітету Верховної Ради з питань правової політики Андрій Костін (фракція "Слуга народу").

"Про всі випадки вогню з боку нашого супротивника ми інформуємо як СММ ОБСЄ, так і міжнародних партнерів, і ця інформація збирається до такої "скарбнички" дій, що порушують або намагаються порушити перемир'я, щоб на політичному рівні, шляхом переговорів тримати ситуацію під контролем", - заявив Костін в ефірі "Громадського радіо".

За його словами, чергове перемир'я на Донбасі має бути іншим, ніж попередні, адже для цих угод були докладені "значні зусилля" з боку української делегації і політичних консультантів нормандської четвірки.

"Те, що відбуваються такі поодинокі провокації, це відбувалося і раніше. Завдання наше полягає в тому, щоб, як правильно зазначив керівник Операції об'єднаних сил, верифікувати, або це просто провокація, мета якої почути вогонь і після цього почати розбиратися, хто першим відкрив вогонь, або все ж перевірити, що це принципове рішення збройних сил нашого противника, тому, я думаю, що ми можемо довіряти нашим військовим і бути стриманими", - сказав Костін.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА