08:25 28.07.2020

Росія буде реагувати на активізацію польотів розвідувальної авіації США над Чорним морем

2 хв читати
Росія буде реагувати на активізацію польотів розвідувальної авіації США над Чорним морем

Військові літаки США посилили розвідувальну діяльність над Чорним морем біля російських кордонів, це не залишиться без реакції, заявив "Інтерфаксу" в понеділок перший заступник глави комітету Держдуми з оборони, Герой Росії Андрій Красов.

"Ми констатуємо, що польоти розвідувальної авіації США над Чорним морем почастішали. Часто це розвідувальні, часто це провокаційні польоти", - сказав Красов, коментуючи виліт в понеділок російського винищувача Су-27 на перехоплення над Чорним морем літака-розвідника США Poseidon.

"Хотілося б зазначити, що США перебувають дуже далеко від акваторії Чорного моря. І виникає питання: що робить американський літак-розвідник так далеко від своїх кордонів?" - сказав Красов.

"У нас розвивається інфраструктура не тільки Військово-морського флоту, а й вся інфраструктура військ, розташованих в Криму. Напевно, нашим американським колегам дуже цікаво дізнатися, як відбувається розвиток Збройних сил Росії в регіоні Чорного моря", - повідомив Красов.

"Дії американських літаків-розвідників не залишаться без реакції. Російські льотчики діють професійно. Американські літаки змінюють курс і відлітають від кордону Росії", - сказав заступник голови комітету Держдуми з оборони.

У понеділок російські військові повідомили, що винищувач Су-27 був піднятий в повітря на "перехоплення" американського літака-розвідника над Чорним морем.

"Екіпаж російського винищувача наблизився на безпечну відстань до повітряного об'єкту та ідентифікував його як американський літак-розвідник Р-8А"Посейдон". Після розвороту літака-розвідника ВМС США від державного кордону Російської Федерації російський винищувач благополучно повернувся на аеродром базування", - йдеться в повідомленні Національного центру управління обороною РФ, яке надійшло в "Інтерфакс".

Про вильоти винищувачів Су-27 на "перехоплення" літаків-розвідників США над Чорним морем російські військові також повідомляли 23 і 24 липня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА