17:13 28.07.2020

Обмеження на в'їзд до ЄС із більшості країн світу збережуться у зв'язку з COVID-19 ще щонайменше на два тижні

2 хв читати
Обмеження на в'їзд до ЄС із більшості країн світу збережуться у зв'язку з COVID-19 ще щонайменше на два тижні

ЄС має намір залишити зовнішні кордони закритими для більшості приїжджих із інших країн щонайменше ще на два тижні, повідомили у вівторок агентству Bloomberg на умовах анонімності співрозмовники, ознайомлені із ситуацією.

За їхніми даними, ЄС розглядає можливість скорочення "білого" списку країн (чиї жителі можуть в'їжджати на територію союзу безперешкодно) до 13 країн: Австралії, Алжиру, Грузії, Канади, Китаю, Марокко, Нової Зеландії, Руанди, Таїланду, Тунісу, Уругваю, Південної Кореї та Японії.

При цьому не виключено, що Алжир і Марокко можуть бути виведені з цього списку.

Коментуючи ситуацію, дипломатичне джерело в інститутах ЄС у Брюсселі повідомило "Інтерфаксу" у вівторок, що "список третіх країн, резиденти яких можуть бути допущені до поїздок до Європейського Союзу, оновлюється кожні два тижні, при цьому черговий список розглядається наразі, в середу його обговорюватимуть постпреди країн ЄС".

За його словами, "це рішення повністю залежить від оцінки держав-членів Європейського Союзу, і на цьому етапі неможливо сказати, які країни будуть включені до списку і чи будуть внесені зміни до попереднього списку".

"Все це входить до компетенції держав ЄС, і їхнього рішення ще немає", - пояснив співрозмовник агентства.

Він зазначив: "У будь-якому випадку, список матиме рекомендаційний характер, остаточне рішення про допуск або недопуск мандрівників із тієї чи іншої країни залишається за конкретною державою ЄС, хоча ми, звісно, прагнемо до координації в масштабах союзу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА