19:16 28.07.2020

Вулиця Російська в київській Дарниці перейменована на честь загиблого на Донбасі бійця Юрія Литвинського

1 хв читати
Вулиця Російська в київській Дарниці перейменована на честь загиблого на Донбасі бійця Юрія Литвинського

Київська міська рада на засіданні у вівторок ухвалила рішення про перейменування вулиці Російської в Дарницькому районі (житловий масив Нова Дарниця) на вулицю Юрія Литвинського, а також про присвоєння назви новій вулиці в Святошинському районі імені Олеся Бердника.

"Литвинський Юрій Олексійович - активний учасник Революції Гідності, полковник резерву (посмертно), боєць батальйону оперативного призначення "Донбас" Національної гвардії України, брав участь у визволенні території Донбасу від російських військ. Загинув від кулі російського снайпера", - повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Сама вулиця з’явилася на початку ХХ століття, коли Нова Дарниця була дачним селищем, під назвою Федоровської. Пізніше була названа на честь Григорія Петровського, під час нацистської окупації носила назву Підлісної. Була названа Російською одночасно з продовженням в 1953 році. Має переважно житлову багатоповерхову забудову різних часів від 1950х рр і пізніше.

Де розташована нова вулиця в Святошинському районі, названа на честь Бердника, в КМДА не уточнюють. "Він є видатним українським письменником-фантастом, автором понад 20 романів і повістей, футурологом, художником, композитором. Член-засновник Української Гельсінкської групи, політв'язень радянських таборів. Провідник гуманістичного об'єднання "Українська духовна республіка", - йдеться в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА