07:54 29.07.2020

НАТО вітає оголошення триденного припинення вогню в Афганістані

2 хв читати
НАТО вітає оголошення триденного припинення вогню в Афганістані

Оголошення про триденне припинення вогню між талібами і урядовими військами розцінили в НАТО як важливий крок до міжафганських переговорів.

"НАТО вітає оголошення уряду Афганістану і талібів про триденне припинення вогню. Це важливий крок в афганському мирному процесі, який повинен привести до якнайшвидшого початку міжафганських переговорів", - йдеться в повідомленні у вівторок в Твіттері офісу старшого цивільного представника Північноатлантичного альянсу в Афганістані.

"Афганський народ тепер заслуговує миру, і НАТО підтримує його", - зазначають в офісі.

Як повідомлялося, радикальний рух "Талібан" оголосив про триденне перемир'я з нагоди мусульманського свята Ід аль-Адха (Курбан-байрам).

"Всі моджахеди отримали наказ утримуватися від проведення будь-яких операцій проти ворога протягом трьох днів і ночей свята", - наголошується в заяві представника талібів Забіулли Муджахида.

Офіційний Кабул вітав пропозицію талібів.

"Керівництво Афганістану вітає оголошення талібів про перемир'я, заявив представник президента Седик Седіккі, назвавши його важливим кроком", - повідомив сайт каналу Tolo News.

За даними каналу, Седіккі заявив, що афганці хочуть "тривалого перемир'я і початку прямих переговорів про мир між Ісламською Республікою Афганістан і "Талібаном".

Він також зазначив, що президент країни Ашраф Гані віддав розпорядження військовим країни дотримуватися перемир'я протягом трьох днів і уникати операцій проти бойовиків, якщо тільки ті самі не порушать його першими.

Перемир'я почнеться в п'ятницю. Це друге припинення вогню в Афганістані за останні два місяці, раніше перемир'я оголошували в честь Рамадану.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА