19:27 29.07.2020

Лукашенко доручив голові КДБ Білорусі звернутися до держорганів РФ з приводу затриманих бойовиків

3 хв читати
Лукашенко доручив голові КДБ Білорусі звернутися до держорганів РФ з приводу затриманих бойовиків

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що вважає надзвичайною подією ситуацію із затриманням 33 громадян Росії, і доручив голові КДБ Валерію Вакульчику звернутися в російські держоргани за роз'ясненням - "що відбувається".

"Якщо це російські громадяни, а я так розумію, їх допитали, значить, треба звернутися негайно до відповідних структур Російської Федерації, щоб вони пояснили, що відбувається", - сказав Лукашенко в середу на терміновій нараді з членами Ради безпеки, звертаючись до Вакульчика.

Президента цитує держагентство БелТА.

У зв'язку з інцидентом Лукашенко заявив про "брудні наміри" росіян. "Я дивлюся на реакцію росіян. Вони вже, виправдовуючись, говорять, що мало не ми їх самі сюди завезли. Ясно, треба ж якось виправдати свої брудні наміри. Тому дуже просив би, щоб у цій ситуації і з цим фактом було все гранично відверто і чесно", - сказав він.

Крім того, Лукашенко доручив своєму прес-секретарю Наталії Ейсмонт звернутися до російських ЗМІ, щоб ті "пургу не гонили". "Нам треба звернутися до російських засобів масової інформації, зокрема Telegram-каналів, щоб вони, як Путін каже, пургу не гонили. Якщо винні, треба з цієї ситуації виходити гідно. Не винні - чудово, у нас немає жодних цілей зганьбити близьку нам країну", - заявив президент.

Лукашенко наголосив, що вважає інцидент надзвичайною подією. "Я запросив вас для того, щоб розібратися з цією, можна сказати, надзвичайною подією, яка сталася сьогодні вночі. Інакше її не назвеш", - сказав він, звертаючись до учасників наради Радбезу.

Він запропонував Вакульчику, щоб "коротко доповіли мені про ситуацію і про те, що на сьогоднішній день ми маємо".

Раніше держагентство БелТА повідомило, що співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали в середу вночі під Мінськом 32 бойовики іноземної приватної військової компанії "Вагнер", ще одна людина була затримана на півдні країни.

Як зазначено в публікації, правоохоронними органами було отримано інформацію про прибуття в Білорусь понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії.

"При собі росіяни мали кожен невелику ручну поклажу, і на всіх - три великих важкі валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька людей", - йдеться в статті.

За інформацією агентства, після прибуття до Мінська в ніч з 24 на 25 липня група заселилася в один із готелів і повинна була виселитися 25 липня, проте покинула готель 27 липня і переїхала в один із санаторіїв Мінського району.

"За даними адміністрації санаторію, приїжджі звернули на себе увагу нехарактерною для російських туристів поведінкою і одноманітним одягом у стилі мілітарі. Спиртного не вживали, розважальних закладів не відвідували, трималися відособлено, намагаючись не привертати до себе уваги. Вони невеликими групами уважно вивчили територію і оточення санаторію", - повідомляє" БелТА".

"Сьогодні вночі 32 людини силами групи "А" КДБ при підтримці ОМОН ГУВС Мінміськвиконкому були затримані. Крім того, ще одну людину виявили і затримали на півдні країни. Що стосується зазначених осіб Слідчим комітетом проводиться перевірка", - йдеться в публікації.

Крім того, агентство наводить список затриманих громадян РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА