20:46 29.07.2020

НАБУ викликає на допит суддю Вовка і ще 8 підозрюваних у провадженні стосовно суддів ОАСК

3 хв читати
НАБУ викликає на допит суддю Вовка і ще 8 підозрюваних у провадженні стосовно суддів ОАСК

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) викликає на допит дев'ять підозрюваних у провадженні щодо керівництва Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), зокрема главу цього суду Павла Вовка.

"Повістка про виклик Вовка Павла В'ячеславовича, за адресою: м.Київ, вул.Петра Болбочана, 8. Вам необхідно прибути 03.08.2020 о 08.00, 06.08.2020 о 08.00 в Національне антикорупційне бюро України за адресою: м.Київ, вул. Василя Сурикова, 3, для участі в проведенні слідчих (розшукових) та процесуальних дій у т.ч. допиту в якості підозрюваного, вручення процесуальних документів тощо, в кримінальному провадженні №22020120000000019 від 17.07.2020", - йдеться в порядку на ім'я Вовка.

На допити також викликаються заступник глави ОАСК Євген Аблов, суддя-спікер ОАСК Богдан Санін, суддя ОАСК Олексій Огурцов, заступник глави ОАСК Володимир Келеберда, судді ОАСК Ігор Погрібніченко і Ігор Качур, а також ще два громадянина.

Всі повістки опубліковані на сайті НАБУ в середу.

Як повідомлялося, 17 липня НАБУ повідомило про вручення підозри главі Окружного адміністративного суду міста Києва (ОАСК) Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову, п'яти іншим суддям, а також керівнику Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку. Крім того, зазначалося, що "триває процес вручення підозр ще 4 особам".

За даними відомства, всього підозри вручаються 12 особам за підозрою в захопленні державної влади.

"Ці особи, всього 12, діяли в рамках злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) і створення штучних перешкод в їх роботі", - повідомляється на сторінці НАБУ в Facebook.

Главі ОАСК інкримінується ч.3 ст.27, ст.351-2 (організація перешкоджання діяльності ВРП, ВККСУ), ч.3 ст.27 ч.2 ст.375 (організація винесення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) , ч.2 ст.376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України. Його заступнику інкримінується ч.5 ст.27, ст.351-2 (пособництво в перешкоджанні діяльності ВРП, ВККСУ, ч.2 ст.376 КК, іншим суддям ОАСК - ст.351-2, ч.2 ст.375 КК, судді Суворовського районного суду м.Одеси - ст.351-2, ч.2 ст.375 КК.

За версією слідства, злочинна організація брала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних і бізнесових кіл.

"Зокрема, для цього глава ОАСК використовував схему з подачі штучних адміністративних позовів від підставних громадських організацій або осіб до свого ж суду з подальшим їх розглядом із визначеним результатом", - повідомляється на сторінці САП в Facebook.

Пізніше НАБУ оприлюднило відеосюжет, в якому йдеться, зокрема, про п'ять епізодів задокументованої протиправної діяльності суддів ОАСК і інших судів.

21 липня був оприлюднений ще один сюжет, в який увійшли матеріали про навмисне перешкоджання главою ОАСК проведення конкурсу на посаду голови ДСА.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА