20:48 29.07.2020

Голови наглядових рад держкомпаній звернулися до президента через обмеження зарплат

2 хв читати
Голови наглядових рад держкомпаній звернулися до президента через обмеження зарплат

Генеральний директор держконцерну "Укроборонпром" Айварас Абромавичус у середу передав президенту України Володимиру Зеленському лист від голів наглядових рад із проханням вирішити проблему із введенням на період карантину обмеження зарплат у держкомпаніях у 47 тис. грн на місяць, оскільки це знижує ефективність роботи і загрожує втратою професійних фахівців.

"Щодо зарплат особисто дав (президенту - ІФ) два листи: один - від голів наглядових рад усіх держкомпаній, і один - особисто від мене, що страждають 36 керівників (підприємств з концерну "Укроборонпром" - ІФ) дуже важливих держкомпаній через це обмеження", - сказав Абромавичус під час круглого столу Київської школи економіки в середу.

За словами гендиректора "Укроборонпрому", була відверта розмова на цю тему з главою держави, який уже розуміє цю проблему.

"Але наразі немає голосів у Верховній Раді, тому будуть запропоновані у вересні інші механізми, щоб прибрати ці (обмеження - ІФ)", - сказав Абромавичус.

За його словами, говорити про повну втрату політичної підтримки реформи корпоративного управління передчасно. "Наразі на політичному рівні, будемо відверті, проблеми корпоративного управління не є в пріоритеті, на жаль", - водночас констатував гендиректор "Укроборонпрому".

Як повідомлялося, із введенням карантину в березні цього року виплати чиновникам високого рангу та керівництву держкомпаній були обмежені 10 мінімальними зарплатами - 47,23 тис. грн.

У програмі співпраці з МВФ stand by влада України взяла на себе зобов'язання скасувати це обмеження до 1 липня. Наприкінці цієї сесії в першій половині липня президент вніс відповідне питання до Верховної Ради на позачергову сесію, проте потім відкликав його.

На сьогодні карантин в Україні діє до кінця серпня і з великою ймовірністю буде продовжений далі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА