21:40 29.07.2020

Київ замінить масляні вимикачі на ТЕЦ, один з яких став причиною аварійного знеструмлення низки районів столиці

2 хв читати
Київ замінить масляні вимикачі на ТЕЦ, один з яких став причиною аварійного знеструмлення низки районів столиці

У найближчі п'ять років на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 замінять 25 масляних вимикачів на кшталт того, що став причиною загоряння 27 липня на ТЕЦ-5, що призвів до знеструмлення низки районів Києва, повідомила прес-служба КП "Київтеплоенерго" з посиланням на мера столиці Віталія Кличка в середу.

"Щодо заміни старих масляних вимикачів за зразком того, що загорівся днями на ТЕЦ-5, - це обладнання повинно бути замінено на сучасне. Цього року вже замінили 2 масляних вимикачі на сучасні елегазові. А в найближчі п'ять років і на ТЕЦ-5, і на ТЕЦ-6 замінять 25 таких приладів", - заявив Кличко, слова якого цитує прес-служба.

Крім того, згідно з повідомленням, у поточному році міська влада реалізує проект з установки енергоефективного обладнання на базі газотурбінних установок на ТЕЦ-6.

"У минулому році на модернізацію обох ТЕЦ було направлено понад 100 млн грн. Цього року ми починаємо встановлювати на ТЕЦ-6 енергоефективне обладнання на базі газотурбінних установок. Це дозволить зробити процес генерації тепла і електроенергії більш ефективним, а також забезпечить істотну економію палива", - зазначив Кличко.

За його словами, під цей проект місто приваблює EUR100 млн від Європейського банку реконструкції та розвитку, також ведуться переговори про фінансування проекту модернізації електроустаткування ТЕЦ-5 з потенційними інвесторами.

При цьому Кличко зазначив, що ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 забезпечують 48% теплопостачання і 60% електроспоживання міста, і їм на сьогодні немає альтернативи. Водночас, за його словами, обладнання ТЕЦ працює вже понад 40 років і потребує оновлення.

Як повідомлялося, 27 липня частина споживачів Печерського, Голосіївського та Солом'янського районів Києва тимчасово залишилася без електропостачання через пошкодження обладнання на Київській ТЕЦ №5.

Згідно з повідомленням ДТЕК Київські електромережі, через аварійне відключення на ТЕЦ-5 КП "Київтеплоенерго" з подальшим відключенням першого блоку і загорянням на мережі 110 кВ теплової станції аварійно були знеструмлені високовольтні підстанції ДТЕК Київські електромережі: 5 підстанцій 110 кВ і 5 підстанцій 35 кВ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА