21:48 29.07.2020

СБУ припинила механізм незаконного отримання соцвиплат бойовиками "ДНР"

2 хв читати
СБУ припинила механізм незаконного отримання соцвиплат бойовиками "ДНР"

Контррозвідники Служби безпеки України задокументували групу осіб на створенні механізму протиправної видачі зокрема бойовикам "ДНР" соціальних виплат з держбюджету України.

"За попередніми даними слідства, зловмисники за грошову винагороду оформляли жителям тимчасово окупованої території Донеччини паспорти громадян України і документи на призначення соціальних виплат. Вони особисто отримували документи і переправляли їх через лінію розмежування", - повідомляє прес-центр СБ України в середу ввечері.

У спецслужбі зазначили, що серед замовників "послуг" оперативники спецслужби встановили представників незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР".

"29 липня цього року в Бахмуті Донецької області оперативники спецслужби затримали трьох фігурантів провадження при спробі зняття готівки для подальшого переміщення на тимчасово окуповану територію", - йдеться в повідомленні.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання та тимчасового перебування зловмисників правоохоронці вилучили готівку, банківські картки та документи, які були підставою для отримання грошей в українських банківських установах, зокрема для осіб, причетних до діяльності незаконних збройних формувань.

Також виявлені інші документальні матеріали, що підтверджують інформацію слідства з налагодження фігурантами механізму виплати коштів з державного бюджету України представникам незаконних збройних формувань.

"Трьом фігурантам, серед яких працівник державного банку, повідомляється про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії з встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, можливо причетних до протиправної діяльності", - йдеться в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА