07:22 30.07.2020

СБУ задокументувала масштабну вирубку лісів у держлісгоспах на заході і півночі України

2 хв читати
СБУ задокументувала масштабну вирубку лісів у держлісгоспах на заході і півночі України

Під час спецоперації Служба безпеки України спільно зі слідчими ДБР задокументувала факти масштабної вирубки в держлісгоспах на заході і півночі України, які нанесли збитків державі на суму близько 14 млн грн.

У прес-службі СБУ наголосили, що низка фактів незаконної вирубки цінних дерев посадовими особами лісових господарств "не тільки завдали державі великих збитків, але і стали причиною руйнівних повеней цього року".

"На Житомирщині правоохоронці викрили незаконні порубки дерев лісгоспів при проведенні оздоровлення лісів. Незаконний бізнес "налагодив" керівник одного з державних лісогосподарських підприємств області. До його складу входили посадові особи державної лісової охорони, спеціалізованого лісозахисного підприємства і комерсанти", - зазначили в СБУ.

Протягом 3 років службовці держпідприємства проводили незаконні рубки лісу та вносили недостовірні відомості в службову документацію. Тільки протягом серпня-вересня 2019 там знищили понад 300 дерев різних порід майже 2,5 млн грн.

15 фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ст. 246, 358, 365, 366 КК України, в складі організованої групи з різних видів співучасті.

Також оперативники СБУ викрили посадових осіб низки державних лісогосподарських підприємств, які налагодили незаконну вирубку лісу в Івано-Франківській і Закарпатській областях. "Вони покривали вирубку зокрема вікових дубів. Своїми діями зловмисники завдали державі збитків на понад 11,5 млн грн", - йдеться в повідомленні.

За результатами обшуків і отриманих доказів повідомлено про підозру 6 працівникам лісогосподарських підприємств про скоєння ними злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст.367 (службова недбалість) КК України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА