08:03 30.07.2020

Викрито міжнародне угрупування, яке займалося контрабандою та продажем несертифікованих медикаментів

1 хв читати
Викрито міжнародне угрупування, яке займалося контрабандою та продажем несертифікованих медикаментів

Служба безпеки України блокувала реалізацію контрабандних медпрепаратів сумнівної якості для лікування онкологічних і серцево-судинних захворювань.

"Служба безпеки України викрила міжнародне угруповання, яке займалося контрабандою та продажем у нашій країні лікарських засобів серцево-судинної, онкологічної та репродуктивної груп непідтвердженого походження", - йдеться в повідомленні на сайті спецслужби в середу.

За попередніми даними слідства, зареєстровані в Україні препарати учасники групи з Києва та Харківської області нелегально отримували з території РФ і однієї з країн Західної Азії, зокрема через міжнародні поштові сервіси.

Отриману продукцію зловмисники пропонували на спеціалізованих інтернет-платформах і доставляли її замовникам кур'єрами і сервісами експрес-доставки. Зазначається, що зберігання і транспортування препаратів здійснювалося без дотримання встановлених санітарних норм, зокрема температурного режиму.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів та зберігання контрабандної продукції правоохоронці вилучили понад 2,5 тис. упаковок медзасобів сумнівної якості загальною сумою понад 3 млн грн. Також виявлені документи з доказами протиправної діяльності і грошові кошти. "Планується направити вилучені препарати на експертизу", - додали в СБУ.

В рамках раніше відкритого кримінального провадження проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до махінацій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА