12:45 30.07.2020

Мінськ на тлі затримання росіян домовився з Києвом про активізацію взаємодії прикордонних відомств

1 хв читати
Мінськ на тлі затримання росіян домовився з Києвом про активізацію взаємодії прикордонних відомств

Мінськ і Київ домовилися про активізацію взаємодії прикордонних відомств для недопущення дестабілізації обстановки в обох країнах, повідомили в прес-службі зовнішньополітичного відомства.

У четвер у МЗС відбулася зустріч із радником-посланником, виконувачем обов'язків керівника посольства України в Білорусі Петром Врублевським. "З урахуванням підтверджених відомостей про участь деяких затриманих у бойових діях на території Донецької та Луганської областей України, українське походження та наявність також українського громадянства у деяких із них, у Врублевського запрошено релевантну інформацію, яку може бути використано для всебічного аналізу й оцінки причин їхньої присутності в Білорусі", - поінформували в МЗС.

"Беручи до уваги зазначений насторожувальний факт, а також проведення наразі в Білорусі виборчої кампанії з українською стороною досягнуто домовленості про активізацію взаємодії між прикордонними відомствами та посилення прикордонного режиму з метою недопущення дестабілізації обстановки в обох країнах" - ідеться в повідомленні.

Напередодні держагентство "БелТА" повідомило, що співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали біля Мінська 32 "бойовиків іноземної приватної військової компанії "Вагнер", ще одну людину було затримано на півдні країни. Увечері в середу цю інформацію на терміновій нараді Радбезу Білорусі підтвердив голова КДБ Валерій Вакульчик.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА