13:43 30.07.2020

Показники захворюваності на COVID-19 в Україні вийшли на нові піки

3 хв читати
Показники захворюваності на COVID-19 в Україні вийшли на нові піки

Зростання кількості хворих на COVID-19 в Україні в останні дні призвело до нових піків показників розвитку епідемії після приблизно трьох тижнів стабільності.

Згідно з даними Міністерства охорони здоров'я, зокрема, максимум середньої за два тижні добової захворюваності в першу хвилю епідемії становив 474 особи і був зафіксований у день перших послаблень карантину - 10 травня, другий максимум припав на 29 червня - 847 осіб, а показник на 30 липня досяг 881.

Якщо між першим і другим піками локальний мінімум був у 382 особи 29 травня, то другий локальний мінімум був зафіксований 18 липня і становив 739 осіб.

Як свідчать дані Міністерства охорони здоров'я, 30 липня досягнуто і нового максимуму усередненої за тиждень добової захворюваності - 992 особи, тоді як попередні піки були на початку травня - 476 осіб і 27 червня – 917 осіб.

У перервах Україна виходила на локальні мінімуми цього показника у 375 осіб 29 травня і 717 осіб 11 липня.

Ймовірно, ці показники продовжать зростання, оскільки МОЗ у четвер зафіксувало також рекордну кількість підозр за день - 1541.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) зазначає, що тривалість періоду між моментом зараження COVID-19 і появою симптомів зазвичай становить близько п'яти-шести днів, але може варіюватися в межах від одного до 14 днів. Окрім цього, майже у всіх країнах у вихідні дні кількість реєстрованих хворих суттєво падає з адміністративних причин. Тому у світі використовують графіки середньодобової захворюваності за останні один і два тижні.

Серед інших показників, які розпочали різке зростання, - кількість хворих на COVID-19 наразі, яка три тижні липня трималася в межах близько 26-26,5 тис. Однак за останні шість днів цей показник зріс майже до 29 тис.

Унаслідок Україна за рівнем захворюваності наблизилася до показника 40 осіб на 100 тис. населення, що тепер уже більше, ніж, за даними Міністерства охорони здоров'я на 27 липня, в Албанії, Болгарії та Азербайджані.

Крім того, за кількістю хворих за останні два тижні Україна поки що також далека від таких самих показників у Європі, які ЄС враховує під час відкриття кордонів. В останні дні в країні це значення зросло до 29,5 на 100 тис.

Знову також відновилося зростання середньої кількості госпіталізованих за добу: 211 у середньому за тиждень (абсолютний максимум за час епідемії, колишній пік у 207 - був 29 червня) і 194 - у середньому за два тижні.

Почало збільшуватися і значення такого показника, як кількість хворих проти кількості ПЛР-тестів, усереднена за тиждень. Після зниження до 6,4% в середині місяця він повернувся на рівень початку липня і зараз становить 7,8% за встановленого урядом граничного показника для окремих регіонів 11%.

Як і раніше, досить сильно коливаються графіки, що відображають кількість померлих від COVID-19. На 28 червня вони досягли максимумів із початку епідемії: майже 18 осіб на добу в середньому за два тижні і більше ніж 19 осіб на добу в середньому за тиждень, в липні знижувалися майже до 15 і 14, а зараз знову перевищили 16 і 17 відповідно.

Як повідомлялося, в Україні адаптивний карантин продовжено до кінця серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА