15:43 30.07.2020

У Києві з'явиться сквер Мусліма Магомаєва і вулиця Гарета Джонса

1 хв читати

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати ухвалили рішення присвоїти одній із вулиць міста ім'я британського журналіста Гарета Джонса, а також скверу ім'я оперного співака Мусліма Магомаєва.

Як повідомляє прес-служба Київської міської ради в четвер, у Шевченківському районі столиці з'явиться провулок, який матиме ім'я британського журналіста Гарета Джонса.

"Він був одним із перших західних кореспондентів, які своїми публікаціями донесли світові правду про голодомор мільйонів людей в Україні в 1932-1933 роках", - ідеться в повідомленні.

Також депутати перейменували:

- вулицю Димитрова на честь українського художника Никифора Дровняка (Деснянський район)

- площу між вулицями Євгена Сверстюка та Раїси Окіпної назвали ім'ям дисидента і журналіста Сергія Набоки (Дніпровський район).

Окрім того, отримали назви і зелені зони столиці: сквер у Шевченківському районі Києва на розі вулиць Зоологічної та Дегтярівської отримав ім'я "Мюнхенський", а також сквер на перехресті вулиці Січових Стрільців та непарної сторони вулиці В'ячеслава Чорновола у Шевченківському районі назвали ім'ям оперного співака Мусліма Магомаєва.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА