16:51 30.07.2020

Суд скоротив на годину час нічного домашнього арешту для Чорновол

2 хв читати
Суд скоротив на годину час нічного домашнього арешту для Чорновол

Печерський районний суд Києва скоротив на годину час перебування під нічним домашнім арештом народному депутату України VIII скликання, активістці Революції гідності Тетяні Чорновол, яку Державне бюро розслідувань (ДБР) підозрює в умисному вбивстві людини під час підпалу офісу "Партії регіонів" у лютому 2014 року.

"Суд дав мені годину свободи. Тепер у мене нічний арешт не з 22-ї години, а з 23", - написала в четвер Чорновол на своїй сторінці у Facebook про рішення суду щодо запобіжного заходу для неї.

Як повідомлялося, 10 квітня співробітники ДБР здійснили обшук у будинку Чорновол. Їй повідомили про підозру в керівництві підпалом офісу Партії регіонів у лютому 2014 року, внаслідок якого загинула людина.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав підозри стосовно Чорновол неадекватними й ганебними та запропонував першому заступнику директору ДБР Олександру Бабікову залишити державну службу. Аваков зазначив, що Бабіков був адвокатом екс-президента України (2010-2014 рр.) Віктора Януковича. "Ви наплювали на конфлікт інтересів, як керівник ДБР, й інспірували справу проти Тетяни Чорновол", - написав Аваков на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

У ДБР, у свою чергу, заявили, що відомство працює поза політикою. Пізніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) заявило про відсутність в Олександра Бабікова конфлікту інтересів під час здійснення повноважень першого заступника директора ДБР.

14 квітня слідчі ДБР допитали Чорновол, вона відмовилася свідчити, посилаючись на своє конституційне право. Перед допитом у ДБР Чорновол заявила, що не даватиме показань, щоб вони не стали підставою для притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників Революції гідності.

16 квітня Печерський районний суд Києва обрав для Чорновол запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Суд, обравши запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 червня 2020 року, поклав на Черновол низку зобов'язань, крім носіння електронного контролю: прибувати за першим викликом слідчого, не залишати місця проживання, утриматися від спілкування зі свідками та здати документи для виїзду за кордон.

Пізніше Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід Чорновол із цілодобового на нічний домашній арешт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтеры ОККУ помогают пострадавшим в Одессе от российской атаки "шахедами"

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА