19:25 30.07.2020

Єрмак назвав лист Козака про безперспективність переговорів радників лідерів "нормандської четвірки" проявом дипломатичної гри

2 хв читати
Єрмак назвав лист Козака про безперспективність переговорів радників лідерів "нормандської четвірки" проявом дипломатичної гри

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак назвав лист заступника глави адміністрації президента Росії Дмитра Козака про безперспективність подальших переговорів радників лідерів держав "нормандського формату" проявом дипломатичної гри й зазначив, що переговорний процес триває.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер він зазначив, що переговорний процес із питання Донбасу непростий, складний, але сьогодні його якісно переформатували, й Україна зайняла проактивну та більш жорстку позицію.

"Треба чітко розуміти мотивацію всіх сторін. Розуміти потенційні ризики будь-якої ініціативи й те, що обставини постійно змінюються. Також треба розуміти, що переговорний процес має свої особливості. Дуже непростий він сьогодні, коли Україна зайняла проактивну позицію. І лист пана Козака, на мій погляд, - це скоріше про тонку дипломатичну гру, коли одна зі сторін переговорів хоче посилити свої позиції та перехопити ініціативу", - сказав Єрмак агентству.

За його словами, говорити про припинення переговорів немає ніякого сенсу. "Робота триває", - заявив керівник ОП.

Єрмак зазначив, що сьогодні вже четвертий день тиші на Донбасі, й це прямий результат роботи саме Тристоронньої контактної групи в Мінську та "нормандського формату".

"Це саме свідчить про велику ефективність переговорів, незважаючи на всі складнощі, які виникають у процесі", - вважає він.

Єрмак наголосив, що українська сторона перебуває в діалозі та прагне результату.

"Градус переговорів може підвищуватися або знижуватися, - це нормально, це дипломатія. І це - переговорна психологія. Треба це розуміти та спокійно ставитися до таких листів і їх інтерпретацій", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА