20:35 30.07.2020

Зеленський привітав мусульман із початком свята Курбан-Байрам

2 хв читати
Зеленський привітав мусульман із початком свята Курбан-Байрам

Президент України Володимир Зеленський привітав мусульман України та всього світу з початком одного з головних мусульманських свят - Курбан-Байраму.

"Це свято наповнює серця вірян милосердям, любов’ю до свого ближнього, дарує світло надії та справедливості. Ми вдячні та високо цінуємо внесок мусульманської спільноти України у збереження та примноження духовного багатства та розмаїття нашого народу, утвердження миру та міжрелігійної злагоди в українському суспільстві. Нехай цей важливий для вірян час буде сповнений чистими помислами, благодійними справами, почуттями єдності та братерства", - йдеться в привітанні глави держави, розміщеному в його офіційному Telegram-каналі в четвер.

Курбан-Байрам - одне з найбільших свят мусульман, що знаменує завершення хаджу, паломництва в Мекку. Відзначається через 70 днів після свята Ураза-Байрам.

Цього року свято жертвопринесення Курбан-Байрам відзначається з вечора 30 липня по 3 серпня.

У травні Зеленський повідомив, що планує підписати указ, згідно з яким Курбан-Байрам і Ураза-Байрам отримають статус державних релігійних свят.

30 липня Зеленський доручив Кабміну розглянути питання надання державного статусу окремим релігійним святам, таким як Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош Гашан, Ханука, Великдень християн західного обряду та іншим. Згідно з указом №303/2020 року, який президент підписав 30 липня, уряд має вивчити це питання і виробити пропозиції щодо взаємодії із Всеукраїнською радою церков, релігійними організаціями та Українським інститутом національної пам'яті, після чого внести на розгляд Верховної Ради відповідний законопроект.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА