21:20 30.07.2020

Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Данії, Афганістану, Литви, Чорногорії та Саудівської Аравії

2 хв читати
Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Данії, Афганістану, Литви, Чорногорії та Саудівської Аравії

Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у посла Королівства Данія Оле Егберга Міккельсена, посла Ісламської Республіки Афганістан Валі Монавара, посла Литовської Республіки Вальдемараса Сарапінаса, посла Чорногорії Драгіци Понорац та посла Королівства Саудівська Аравія Мухаммада аль-Мусгера, повідомляється на сайті глави держави.

Президент також привітав Оле Егберга Міккельсена з початком його місії в Україні. "Я знаю, що у вас була місія в Польщі. З Польщею ми добрі сусіди, і я думаю, що цей досвід вам дуже допоможе в Україні. Ми різні суверенні держави, але мені здається, що дуже схожі люди", - сказав Зеленський.

Він подякував данській стороні за підтримку України, зокрема, за недавно передану рятувальну техніку для подолання наслідків повеней у західних областях країни, а також обговорив з послом плани зі зміцнення політичного діалогу на вищому рівні та активізації економічного співробітництва.

Під час спілкування з послом Афганістану Зеленський наголосив на необхідності активізації двостороннього політичного діалогу, а також реалізації потенціалу співробітництва в торговельно-економічній та військово-технічній сферах. "Хочу вірити, що з початком вашої місії в Україні відносини між нашими країнами будуть на новому рівні, перш за все - економічному", - сказав він.

Також Зеленський подякував послу Литви за тверду і послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і вагому практичну допомогу в напрямі європейської та євроатлантичної інтеграції нашої держави. "Я вітаю вас з початком вашої важливої місії в Україні. Україна з Литвою - в теплих, добрих відносинах у такий складний час", - сказав президент.

У розмові з новим послом Чорногорії президент наголосив на готовності України розвивати практичне співробітництво у всіх сферах, що становлять взаємний інтерес. Стороні обговорили заходи, що вживаються Україною і Чорногорією для мінімізації впливу пандемії Covid-19 на громадян, з огляду на туристичний період.

Крім того, Зеленський висловив готовність розвивати політичні контакти з Саудівською Аравією і наголосив на зацікавленості української сторони в розширенні співпраці в торговельно-економічній, сільськогосподарській та військово-технічній сферах, а також у галузі літакобудування.

Президент запросив короля Саудівської Аравії відвідати Україну з першим офіційним візитом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА