08:27 31.07.2020

Танкер "Delfi" завдав державі збитків на суму $ 20 тис.

2 хв читати
Танкер "Delfi" завдав державі збитків на суму $ 20 тис.

У Державній екологічній інспекції (ДЕІ) оцінили завданий танкером "Delfi" ступінь шкоди в розмірі $ 20 тис., повідомила прес-служба Держекоінспекції.

"Зараз за методикою нарахування збитків згідно 484 постанови Кабміну України, ДЕІ в Одеській області нарахувала вже близько $ 20 тис. Методика нарахування регламентує близько $ 280 за кілограм нафтопродуктів. Кожний витік нафти розраховується і всі дані передаються правоохоронним органам, які здійснюють слідство і процесуальне провадження з приводу збитків , нанесених державі і природі", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що за період з моменту аварії, що сталася 22 листопада, близько 30 днів сумарно Держекоінспекція фіксувала перевищення гранично допустимих концентрацій нафтопродуктів: від 1,5 до 150 разів. "Найвищі показники були в перші дні після аварії і під час штормів. Деякі розливи відбулися під час спроб підняти танкер. У дні, коли фіксувалися перевищення вмісту нафти, ми інформували населення, суспільство, ОДА, що купатися небезпечно поблизу пляжу Дельфін", - інформують у прес-службі.

Разом із тим в Держекоінспекції пояснюють, що питання підйому судна поки в рамках повноважень державного підприємства "Адміністрація морських портів України", а ДЕІ проводить щоденний моніторинг стану води, перш за все на наявність та кількість у ній нафтопродуктів. "ДЕІ розраховує збиток, нанесений природі і державі, який будуть стягувати з судновласника", - зазначили в прес-службі відомства.

"У зв'язку з тим, що зараз танкер лежить на місці, підйом його не завершений і можливий ще витік нафтопродуктів у майбутньому з відсіків і з машинного відділення, остаточна сума збитків буде нарахована за результатами завершення робіт з підйому та буксирування судна", - додали в Держекоінспекції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА