12:32 31.07.2020

Ще у 110 жителів Києва виявили коронавірус за добу - Кличко

2 хв читати
Ще у 110 жителів Києва виявили коронавірус за добу - Кличко

Захворювання на коронавірус виявили ще у 110 жителів Києва, заявив мер міста Віталій Кличко.

"Ще у 110 жителів Києва виявили за минулу добу коронавірус. На сьогодні в столиці вже 8 241 підтверджений випадок захворювання на COVID-19", - сказав Кличко під час онлайн-брифінгу в п'ятницю.

Серед захворілих 48 жінок, віком від 18 до 73 років, і три дівчинки - від 5 до 12 років. А також 55 чоловіків, віком від 18 до 81 року. І четверо хлопчиків - від 16 днів до 17 років. Захворіли, зокрема, і четверо медиків.

До лікарень столиці госпіталізували 26 пацієнтів. Решта - на самоізоляції, під контролем лікарів.

Одужали за минулу добу 64 людини. Загалом коронавірус подолав 2 941 житель Києва.

"Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі - 28, Деснянському - 16, Дніпровському районі - 11 випадків", - додав Кличко.

Мер столиці додав, що показник тестування на COVID-19 в Києві сьогодні - найвищий в Україні. І становить 130 тестів на 100 тис. осіб.

"Хочу зазначити, що Київ продовжує збільшувати кількість тестувань. Загалом у комунальних медзакладах із початку пандемії досліджено майже 73 тис. зразків біоматеріалу. Методом ПЛР. А методом ІФА в столиці зробили майже 10,5 тис. тестів. Показник тестування в Києві сьогодні - найвищий в Україні. І становить 130 тестів на 100 000 осіб", - повідомив Кличко.

Він також зазначив, що днями Київрада внесла зміни до міської цільової програми "Здоров'я киян".

За словами мера, завдяки цьому столиця зможе забезпечити лабораторії комунальних медзкладів витратними матеріалами для тестування. А їхніх працівників - муніципальними надбавками.

"Йдеться про виплату безповоротної грошової допомоги лаборантам, біологам, біохімікам, які стикаються в роботі, зокрема, з COVID-19. Тепер вони, як і лікарі, отримуватимуть щомісяця з бюджету міста фіксовану суму доплати – 4 тис. грн. До цього вони такої допомоги не отримували", - наголосив Кличко.

Медзаклади також забезпечать великою кількістю витратних матеріалів для діагностики та лабораторного тестування на COVID-19 методами ПЛР і ІФА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА