14:49 31.07.2020

Прикордонники Білорусі повідомили українським колегам про посилення прикордонного режиму на спільній ділянці кордону

2 хв читати
Прикордонники Білорусі повідомили українським колегам про посилення прикордонного режиму на спільній ділянці кордону

 Прикордонники Білорусі поінформували Державну прикордонну службу України про те, що органи Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь вживають заходів щодо посилення прикордонного режиму на спільній ділянці кордону, повідомили в Держприкордонслужбі України.

"Учора прикордонники Білорусі поінформували Державну прикордонну службу України про те, що органами Державного прикордонного комітету РБ проводяться заходи з посилення прикордонного режиму на спільній ділянці кордону, зокрема в рамках спільної спеціальної прикордонної операції "Зубр-2020", шляхом вжиття додаткових заходів контролю за порядком відвідування і перебування громадян у прикордонний зоні та прикордонній смузі", - йдеться в повідомленні на сайті Держприкордонслужби України в п'ятницю.

Зазначається, що українські прикордонники врахували цю інформацію в оперативно-службовій діяльності.

У цьому контексті в Держприкордонслужбі повідомили, що в рамках протидії протиправній діяльності на українсько-білоруській ділянці державного кордону з середини липня відбувається спільна спеціальна прикордонна операція "Зубр-2020".

"Такі спільні заходи між прикордонниками України та Республіки Білорусь відбуваються на регулярній основі щорічно за домовленістю прикордонних відомств. Заходи цього року триватимуть до кінця жовтня", - пояснили у відомстві.

Після підготовчого етапу наразі проходить основний етап операції. Зокрема, відбуваються оперативно-розшукові, профілактичні, режимні та інші заходи і поза пунктами пропуску, і в них з виявлення та припинення протиправної діяльності на державному кордоні. Забезпечується моніторинг обстановки в прикордонних районах і на шляхах міжнародного сполучення. До патрулювання державного кордону, крім прикордонних нарядів, залучається пілотована і безпілотна авіація.

Відбувається також регулярний обмін інформацією на рівні прикордонних загонів, зокрема через загальний контактний пункт "Житомир-Пінськ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА