17:58 31.07.2020

Україна проситиме Білорусь про видачу 28 затриманих бойовиків

2 хв читати
Україна проситиме Білорусь про видачу 28 затриманих бойовиків

Офіс генерального прокурора України поінформував компетентні органи Білорусі про наміри вимагати екстрадиції затриманих на її території учасників збройної агресії РФ на Донбасі, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Офісі генпрокурора.

Так, Офіс генпрокурора звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про тимчасовий арешт осіб, яких 29 липня затримали правоохоронні органи цієї держави.

"28 особам, із яких дев’ятеро громадян України, оголошено про підозру за фактом участі у терористичній організації (ст. 258-3 КК України)", - повідомили правоохоронці.

Як пояснили агентству в Офісі генпрокурора, Україна проситиме про видачу 28 затриманих, яким пред'явлено підозри.

"Отже, українська сторона висловила намір вимагати видачі цих осіб в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконною участю у збройному конфлікті на Донбасі", - додали в Офісі генпрокурора.

За інформацією правоохоронців, наразі триває підготовка документів, необхідних для направлення запитів про екстрадицію зазначених осіб. Питання про їх видачу вирішуватимуть компетентні органи Білорусі.

Як повідомлялося, співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали 29 серпня вночі біля Мінська 32 бойовиків іноземної приватної військової компанії "Вагнер", ще одну людину затримали на півдні країни.

Держсекретар РБ Білорусі Андрій Равков заявив, що затримані біля Мінська росіяни з ПВК "Вагнер" дають показання.

30 липня Служба безпеки України заявила, що ініціюватиме питання екстрадиції затриманих у Білорусі бойовиків.

31 липня Міністерство закордонних справ Білорусі передало Україні список затриманих у Білорусі російських бойовиків і звернулося з проханням передати зазначений документ компетентним органам України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА