19:14 31.07.2020

Українські правоохоронці передадуть Білорусі інформацію, яка підтверджує злочинну діяльність бойовиків ПВК "Вагнер"

3 хв читати
Українські правоохоронці передадуть Білорусі інформацію, яка підтверджує злочинну діяльність бойовиків ПВК "Вагнер"

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що правоохоронні органи України передадуть білоруським колегам інформацію, яка підтверджує злочинну діяльність бойовиків ППК "Вагнер" на території України.

"Це дуже небезпечна ситуація - коли 33 іноземних найманці, які проливали кров і влаштовували збройні провокації в Сирії, Судані, Лівії та на українському Донбасі, влаштовують свою базу за 1,5 км від резиденції президента країни... За інформацією наших джерел, офіційно виселившись із готелю і нібито прямуючи до аеропорту з метою залишити країну, вагнерівці розмістилися на спеціальній базі біля Мінська, недалеко від резиденції президента Лукашенка. Тобто, очевидно, йдеться про якусь операцію спецслужб, очевидно, Російської Федерації", - наголосив Аваков, передає прес-служба Міністерства внутрішніх справ України у п'ятницю.

Так, міністр розцінює інформацію про затримання бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнер" як небезпечний прецедент, який свідчить про намір іноземного втручання в справи незалежної Білорусі.

"Звертаюся до дружнього білоруського народу із закликом з усією серйозністю поставитися до цієї провокації. Ми, українці, отримали надто багато горя і жертв від дій російських провокаторів і терористів, зокрема - найманців ПВК "Вагнер" в Україні у 2014 році... Найманці вбивали, катували та калічили захисників України, зокрема, біля Донецька, у Слов'янську та Горлівці", - наголосив Аваков.

Він також зазначив, що Національна поліція України наразі розслідує цілу низку кримінальних справ щодо зазначених злочинів за участю, зокрема, затриманих на території Республіки Білорусь найманців.

"МВС та інші правоохоронні органи України мають достатню кількість матеріалів за цими злочинами. Весь масив інформації ми передамо білоруській стороні... Україна також зацікавлена в екстрадиції на нашу територію низки затриманих у Білорусі найманців, які скоїли злочини в Україні. Про що повідомлено компетентним органам Білорусі", - сказав глава МВС.

Крім того, міністр також наголосив, що провів декілька консультацій про взаємодію з офіційними представниками Білорусі.

"Нестабільність і спровокована напруженість у Білорусі нами розцінюється як ситуація, яка загрожує Україні зокрема. У нас теж все розпочиналося із "зелених чоловічків" і "іхтамнєтов", а потім прийшли загони Гіркіна, Безлера та інших, хто розв'язав в Україні гібридну війну, що забрала десятки тисяч життів, яка триває понад шість років. Ми за незалежну, успішну Білорусь!" - наголосив Аваков.

Раніше Офіс генерального прокурора України заявив, що поінформував компетентні органи Білорусі про наміри вимагати екстрадиції затриманих на її території учасників збройної агресії РФ на Донбасі. Офіс генпрокурора звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про тимчасовий арешт осіб, яких затримали правоохоронні органи цієї держави.

28 особам, із яких дев’ятеро громадян України, оголошено про підозру за фактом участі у терористичній організації (ст. 258-3 КК України).

Як пояснили агентству в Офісі генпрокурора, Україна проситиме про видачу 28 затриманих, яким пред'явлено підозри.

Як повідомлялося, співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали 29 серпня вночі біля Мінська 32 бойовиків іноземної приватної військової компанії "Вагнер", ще одну людину затримали на півдні країни.

Держсекретар РБ Білорусі Андрій Равков заявив, що затримані біля Мінська росіяни з ПВК "Вагнер" дають показання.

30 липня Служба безпеки України заявила, що ініціюватиме питання екстрадиції затриманих у Білорусі бойовиків.

31 липня Міністерство закордонних справ Білорусі передало Україні список затриманих у Білорусі російських бойовиків і звернулося з проханням передати зазначений документ компетентним органам України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА